27/6/11

Εκραξαν άγρια τους U2 στο Γκλάστονμπερι




Μετά από πάνω δύο δεκαετίες οι U2 έπαιξαν χθες βράδυ στο φεστιβάλ του Γκάστονμπερι, όπου η βροχή συναγωνίστηκε την μπάντα σε καταιγιστικό ρυθμό. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας ξέσπασαν όμως και επεισόδια μεταξύ θεατών καθώς κάποιοι από αυτούς προσπάθησαν να σηκώσουν ...αερόστατο στο οποίο έγραφαν «Εσείς να πληρώσετε φόρους επίσης».

“Κοίτα να δεις! Μια ολόκληρη πόλη μέσα στη βροχή” φώναξε ο Μπόνο στη μέση του “Even Better Than the Real Thing” με το οποίο οι U2 ξεκίνησαν τη συναυλία τους στο Γκλάστονμπερι.

 Η εμφάνιση όμως των U2 συνοδεύτηκε από άγριες συμπλοκές μεταξύ ακτιβιστών και ανδρών ασφαλείας τα όποια κόντεψαν να επεκταθούν ανάμεσα στους πάνω απ


ό 50.000 θεατές. Οι ακτιβιστές προσπάθησαν να σηκώσουν αερόστατο πάνω από το χώρο συναυλιών το οποίο έγραφε με μεγάλα γράμματα: "U Pay Your Tax 2" ("Εσείς να πληρώσετε φόρους επίσης").

Οι U2 έπαιξαν σε ένα παραδοσιακά μουσκεμένο από τη βροχή Γκλάστονμπέρι χθες βράδυ σε ένα σόου που ανακάτευε κάποια από τα καλύτερα κομμάτια τους με τα σόου με τις γιγαντοοθόνες που θύμιζαν τα live τους των 90'ς. “Μπορεί να φταίει η τοποθεσία, μπορεί να φταίει το τζετ λαγκ... αλλά έχω πολύ ιδιαίτερα συναισθήματα για αυτό το μέρος” ομολόγισε ο Μπόνο στο καταμουσκεμένο πλήθος.

Το συγκρότημα είχε να εμφανιστεί στο μεγαλύτερο και πιο ροκ λασπόλουτρο του πλανήτη -του Γούντστοκ εξαιρουμένου- πάνω από δύο δεκαετίες. Η επιστροφή του είχε γίνει αντικείμενο σχολιασμού τόσο για το αν θα γίνει ποτέ -όταν τα προβλήματα στην πλάτη του Μπόνο ενεργοποίησαν φόβους για αναβολές- όσο και για το πόσο ταίριαζαν οι τόσο mainstream πια U2 στο Γλάστονμπέρι. Σύμφωνα με τους περισσότερους κριτικούς τελικά διέλυσαν κάθε αμφιβολία παίζοντας κομμάτια τους όπως “Until the End of the World”, “One”, “Where the Streets Have No Name”, “With Or Without You” ή “Beautiful Day”, για τους φανατικούς του συγκροτήματος, αλλά και για τους νεότερους που τους έβλεπαν ζωντανά για πρώτη φορά, όπως παλιά.

Κατά τα άλλα η βροχή ήταν τόσο πολλή στο Γκλάστονμπερι που η διοργανωτές επιστράτευσαν φορτηγά που έριχναν άχυρο σε σημεία όπου η λάσπη γινόταν απροσπέλαστη.

ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου