16/6/11

Την άμεση κατάργηση κρατικών υπηρεσιών και δαπανών προτείνει ο Στ. Μάνος




Ο κ. Στ. Μάνος σε χθεσινή του παρέμβαση θεωρεί πως υπάρχει επιτακτική ανάγκη για άμεση κατάργηση των κρατικών υπηρεσιών και δαπανών «χωρίς τις οποίες η ζωή μας θα επηρεαστεί ελάχιστα» προκειμένου η Ελλάδα να πετύχει ένα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα και να εκπλήξει τους πάντες.


Ο κ. Μάνος για την κυβέρνηση θεωρεί ότι βρίσκεται «σε προχωρημένο στάδιο αποσύνθεσης» και αναφερόμενος στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, τονίζει:

«Τι πρέπει να γίνει; Τι χρειάζεται; Πριν απ’ όλα ένας ξεκάθαρος στόχος: Δεν θα αφήσουμε να χρεοκοπήσει η Ελλάδα. Θα διαψεύσουμε όλες τις προβλέψεις. Θα τους τις τρίψουμε στη μούρη!» Εκτιμά ότι αν επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα το 2011 της τάξης των 3 - 5 δισ. ευρώ «θα προκαλέσει “πανικό” στις αγορές και τα spreads από 1.470 μονάδες θα πέσουν κάτω από τις 500 ή και λιγότερο».

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Μάνου «δεν θα δυσκολευτούμε καθόλου να βρούμε 5 - 10 δισεκατομμύρια που μπορούν να εξοικονομηθούν» και καλεί τους πολίτες να αναρωτηθούν:

«Μπορείτε για τρία χρόνια να ζήσετε χωρίς δημοτικούς ραδιοσταθμούς και τηλεοράσεις; Χωρίς το κανάλι της Βουλής; Με επιχορήγηση 0,70 ευρώ ανά ψήφο στα κόμματα αντί των 10 ευρώ; Χωρίς ΟΣΕ; Χωρίς το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας; Με περιθώρια κέρδους των φαρμακοποιών “περιορισμένα” στα περιθώρια κέρδους των Γερμανών φαρμακοποιών;».

Ο κ. Μάνος καταλήγοντας, προτείνει ακόμη την άμεση κατάργηση του ΦΜΑΠ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου