21/6/11

ΔΑΚΕ κατά Μητσοτάκη: «Πήγαινε στο ΠαΣοΚ»


Στα χαρακώματα βρίσκεται ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκης με τη ΔΑΚΕ, η οποία κατηγορεί τον τομεάρχη Περιβάλλοντος με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς και τον προτρέπει να εγκαταλείψει το κόμμα και να προσχωρήσει στο ΠαΣοΚ.

Η ΔΑΚΕ, που ελέγχεται από τον γραμματέα Συνδικαλισμού της Ν.Δ. κ. Ι. Μανώλη που θα πολιτευθεί στη Β΄ Αθηνών, εκλογική περιφέρεια του κ. Μητσοτάκη, επέλεξε να επιτεθεί με ιδιαίτερη σφοδρότητα στον «γαλάζιο» βουλευτή και με ειρωνικό ύφος, τον αποκαλεί «πλουσιόπαιδο του μπαμπά».
«Ευτυχώς τις δικές μας θέσεις δεν τις καθορίζουν οι συνδικαλιστές»

Οι «γαλάζιοι» συνδικαλιστές ενοχλήθηκαν με τη δημόσια αποδοκιμασία της αφίσας τους από τον κ. Μητσοτάκη που, αφού χαρακτήρισε προκλητική κίνηση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ να κατεβάζει τους διακόπτες, τόνισε το μεσημέρι της Δευτέρας στη Βουλή: «Ευτυχώς τις δικές μας θέσεις δεν τις καθορίζουν οι συνδικαλιστές».

Ο κ. Μητσοτάκης δεν ήταν ο μόνος που ενοχλήθηκε από την αφίσα της ΔΑΚΕ για τις κινητοποιήσεις ενόψει του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, που βρίσκεται σε πολλά σημεία της Αθήνας και στην επαρχία και στην οποία αναφέρεται η περίφημη φράση του ιδρυτή του ΠαΣοΚ Ανδρέα Παπανδρέου, «η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες».

Στην αφίσα, που έχει προκαλέσει πολλά στελέχη της Ν.Δ., κυρίως από το νεοφιλελεύθερο τμήμα, υπάρχει και η εξής υποσημείωση: «Δεν πουλάμε, όχι στους κατακτητές, τους κερδοσκόπους, τους τοκογλύφους. Ανατροπή τώρα. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

Η ΔΑΚΕ με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Μανώλη, σύμφωνα με όσα λένε βουλευτές της Ν.Δ., εξαπέλυσε μια ιδιαίτερα σκληρή επίθεση στον κ. Μητσοτάκη με πολύ σκληρές εκφράσεις, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, με τον τίτλο: «Ο…Μητσοτάκης ξαναχτύπησε», που υπογράφει ο πρόεδρός της κ. Ν. Κιουτσούκης.

«Ευτυχώς ο κ. Μητσοτάκης ενοχλήθηκε από την αφίσα μας… Το πρόβλημα της παράταξής μας θα ήταν να μην ενοχληθεί το…πλουσιόπαιδο του μπαμπά!!! Ας μας πει όμως, ποιες είναι οι θέσεις της Ν.Δ. και εάν τελικά η Ν.Δ. είναι συνοικιακό μαγαζί που αλλάζει θέσεις, όπως αλλάζει πουκάμισα ο κ. Μητσοτάκης» αναφέρει ο κ. Κιουτσούκης.
Στη συνέχεια όμως είναι πολύ σκληρός και δείχνει την έξοδο από το κόμμα σε έναν εκλεγμένο βουλευτή, υπογραμμίζοντας: «Αν δεν του αρέσουν οι θέσεις της ΔΑΚΕ, αν δεν μπορεί και δυσκολεύεται να ασπασθεί την ιδεολογία του κοινωνικού φιλελευθερισμού, δεν έχει παρά να προσχωρήσει στο κόμμα του… ΠΑΣΟΚ, αφού ταυτίζεται με αυτό. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί και δεν δικαιούται να εκφράζει θέσεις εργαζομένων παρά μόνον εργοδοτών».

Στον εμφύλιο παρενέβη και η ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ, που επίσης έχει άμεση σχέση με τον κ. Μανώλη και στηλίτευσε τις θέσεις του κ. Μητσοτάκη, για τον οποίο είπε ότι είναι ύποπτη η χρονική συγκυρία που προβάλλει τις απόψεις του και υπενθύμισε πως η οικογένειά του, έρχεται να στηρίξει το ΠαΣοΚ, κτυπώντας τη λαϊκή κοινωνική βάση της παράταξης.

«Βεβαίως η λέξη απεργία και εργασία μπορεί να είναι ξένες στα παιδιά των μπαμπάδων τους, τα οποία γεννήθηκαν και θα πεθάνουν πολιτικοί χωρίς να έχουν εργαστεί σε ιδιώτη ούτε μία μέρα» σημειώνει η ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ.
Ο εμφύλιος που αναζωπυρώθηκε στο εσωτερικό της Ν.Δ. μεταξύ φιλελεύθερων και ΔΑΚΕ, που επηρεάζεται από βουλευτές της Λαϊκής Δεξιάς, ξύπνησε μνήμες από το παρελθόν, όπου στην δεξιά παράταξη κυριαρχούσαν οι έντονες ιδεολογικές συγκρούσεις.

Η δημόσια αντιπαράθεση είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος, καθώς αναδεικνύονται οι ιδεολογικές διαφορές που έχει το τμήμα των φιλελευθέρων με την ομάδα της λαϊκής δεξιάς, που έχει σχέση με αρκετούς βουλευτές, όπως π.χ. τους κκ. Π. Παναγιωτόπουλο, Γερ. Γιακουμάτο, Π. Καμμένο, κ.α., αλλά και στελέχη, όπως ο κ. Μανώλης.

Κατ' επάγγελμα συνδικαλιστές οι...Δακίκες

Αμεση ήταν η αντίδραση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος απάντησε στην ανακοίνωση της ΔΑΚΕ και αυτός σε ιδιαίτερα έντονο ύφος.

«Δεν μου κάνει εντύπωση ούτε το ύφος της ανακοίνωσης της ΔΑΚΕ Ι.Τ. ούτε οι ύβρεις προς το πρόσωπό μου. Είναι άλλωστε η συνήθης πρακτική των πραγματικά προνομιούχων και κατ’ επάγγελμα συνδικαλιστών» αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης και συνεχίζει: «Εκείνο όμως που μου προκαλεί έκπληξη είναι η άγνοια του ιδεολογικού προσανατολισμού και των θέσεων του κόμματός μας».

Μάλιστα τους συνιστά να διαβάσουν πιο προσεκτικά την ομιλία του κ. Σαμαρά στο Ζάππειο ΙΙ και τους κατηγορεί ότι η άκριτη συνθηματολογία και η τυφλή άρνησή τους σε κάθε διαρθρωτική μεταρρύθμιση δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των χιλιάδων εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα που σήμερα δοκιμάζονται περισσότερο από κάθε άλλον.

Παράλληλα τους ταυτίζει απόλυτα με τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ που αρνούνται πεισματικά να αλλάξει οτιδήποτε στη χώρα μας και μέχρι τώρα το έχουν καταφέρει.

Για την προτροπή της ΔΑΚΕ να προσχωρήσει στο ΠαΣοΚ, ανέφερε ότι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί, από τη στιγμή που υιοθετούν συνθήματα και κυρίως σοσιαλιστικές νοοτροπίες της εποχής του ΠαΣοΚ της δεκαετίας του ΄80.

«Βρισκόμαστε πλέον στο έτος 2011 και, ευτυχώς για την παράταξή μας, δεν είναι οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ εκείνοι που καθορίζουν τις θέσεις και τις πολιτικές της Ν.Δ.» υπογραμμίζει.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου