25/6/11

ΟΤΕ: άρση της μονιμότητας για 10.000 ζητά η διοίκηση

 
Την άρση της μονιμότητας για περίπου 10.000 εργαζόμενους του ΟΤΕ που έχουν προσληφθεί πριν από το 2005, αναμένεται να θέσει επισήμως στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την ΟΜΕ-ΟΤΕ η διοίκηση του Οργανισμού.
Πάγιο αίτημα της Deutsche Telekom προς την κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα είναι η διά νόμου κατάργηση της μονιμότητας του συνόλου των εργαζομένων στον ΟΤΕ (σήμερα αυτό ισχύει μόνο για όσους έχουν προσληφθεί μετά το 2005). Ωστόσο, μέχρι να συμβεί αυτό, η διοίκηση του Οργανισμού θα ζητήσει άμεσα από τους συνδικαλιστές η κατάργηση της μονιμότητας να αποτελέσει όρο της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, για την υπογραφή της οποίας οι διαπραγματεύσεις αρχίζουν τις επόμενες ημέρες.
Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι προετοιμάζονται για μετωπική σύγκρουση με τη διοίκηση του ΟΤΕ καθώς εκτιμούν ότι, αργά ή γρήγορα, η γερμανική πλευρά θα ζητήσει να γίνουν απολύσεις προσωπικού. Επίσης, σημείωσαν ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν δει τίποτα θετικό από την Deutsche TeleKom, πλην ορισμένων συνεργιών που εξυπηρετούν την ίδια.
Οπως χαρακτηριστικά τόνισε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Μιχάλης Τσαμάζ, «ο ΟΤΕ δεν μπορεί να συνεχίσει την πορεία του προς το μέλλον με τα κεκτημένα του παρελθόντος». Από το βήμα της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΤΕ o κ. Τσαμάζ σημείωσε ότι οι αιτίες για τη μείωση των οικονομικών επιδόσεων του Οργανισμού είναι η επίδραση της ελληνικής οικονομίας, ο «άρρωστος» ανταγωνισμός, η άδικη και κοντόφθαλμη ρύθμιση της αγοράς από την ΕΕΤΤ, ο τρόπος λειτουργίας και η εταιρική κουλτούρα του ΟΤΕ.
«Ειδικά για τους δύο τελευταίους λόγους μπορούμε να κάνουμε πολλά ώστε να πετύχουμε βελτιώσεις», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ χαρακτηρίζοντας ήπια τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα στον Οργανισμό, σε σχέση με αυτά σε άλλες εταιρείες. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι «είναι επιτακτική ανάγκη να καταλάβουν όλοι πως ο ΟΤΕ είναι πια μια πολυμετοχική ιδιωτική εταιρεία, που χρηματοδοτείται με τους κανόνες των διεθνών αγορών».
Ο κ. Τσαμάζ έκανε λόγο για ανάγκη μετασχηματισμού του ΟΤΕ, προκειμένου να είναι έτοιμος - όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες - να συγχωνευθεί πλήρως με την CosmΟΤΕ. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου