26/6/11

Έρχονται νέα στοιχεία για το Κοριόπολις.Λίστες με 800 άτομα



Οσοι γνωρίζουν «από μέσα» το υλικό της εμπεριστατωμένης έρευνας για τα στημένα ματς, «πάνε στοίχημα» πως τα βαριά χαρτιά, που αποδεικνύουν τον παράνομο πλουτισμό εκατοντάδων προσώπων, αναμένονται τις προσεχείς εβδομάδες, από επτά χώρες του εξωτερικού.
Το γεγονός δίνει νέα διάσταση στο σκάνδαλο που συγκλονίζει τον χώρο του ποδοσφαίρου. Η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, που οργάνωσε την έρευνα, έχει ενημερωθεί σχετικά από τις δικαστικές αρχές των χωρών αυτών (σ. σ. όπου έχει ήδη αποστείλει αιτήματα δικαστικής συνδρομής) ότι έρχονται ωσονουπω στοιχεία - φωτιά για παράνομα στοιχήματα μέσω Διαδικτύου.

Οι λίστες που έχουν συνταχθεί και θα αποσταλούν στη δικαιοσύνη θα περιλαμβάνουν τα ονόματα τουλάχιστον 800 άτομων, μεταξύ των οποίων και ορισμένα εξαιρετικά «ηχηρά», που ήδη εμπλέκονται στο σκάνδαλο, καθώς και άλλα που θεωρούνται υπεράνω κάθε υποψίας.

Ανάμεσα στις χώρες όπου το κύκλωμα «έπαιζε» διαδικτυακά, κερδίζοντας τεράστια ποσά, αναφέρονται η Μάλτα, η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Αυστρία, η Γαλλία, ενώ υπάρχουν και χώρες εκτός Ευρώπης, όπως για παράδειγμα η... Μαλαισία.

Τα κέρδη από τα παράνομα ιντερνετικά στοιχήματα προκαλούν, όπως ανέφερε δικαστική πηγή στην «Κ», ίλιγγο, ενώ εκείνοι που στοιχημάτιζαν και ήταν σε γνώση του στημένου παιχνιδιού ξεπερνούν τα όρια του χώρου του ποδοσφαίρου.
Πρόκειται ακόμη και για δημοσιογράφους αλλά και άλλα πρόσωπα, γνωστά στην ελληνική κοινωνία, που για κάποιους λόγους οι παράγοντες που αποτελούσαν τον σκληρό πυρήνα των στημένων ματς ήθελαν να «εξυπηρετήσουν», δίνοντάς τους τις κρίσιμες και χρήσιμες πληροφορίες για να αποκομίσουν κέρδη μέσα σε λίγη ώρα. Ενδεικτικό της σοβαρότητας των εξελίξεων είναι ότι ήδη έχουν ενταχθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων τρία άτομα που είχαν καταθέσει στοιχεία εις βάρος προέδρων ΠΑΕ...

Σε ό,τι αφορά τη Μαλαισία, όπου ακόμα η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, οι καταγγελίες που ερευνώνται μιλούν για κέρδη 13 εκατ. μέσα σε μια μέρα από παράνομο στοίχημα για στημένο ματς, που αποκόμισε άτομο στενά συνδεδεμένο με μεγαλοπαράγοντα του αθλητικού χώρου. Προς το παρόν, η Μαλαισία δεν φαίνεται διατεθειμένη να στείλει στοιχεία για την υπόθεση, αλλά κινούνται οι κατάλληλες διαδικασίες προκειμένου να διασφαλιστούν.

Αποκαλυπτικά είναι όμως και όσα ήδη έχουν προκύψει για τους παράνομους στοιχημαστισμούς μέσω των δελτίων του ΟΠΑΠ. Αποδεικνύεται ότι το παράνομο χρήμα, που φθάνει σε εκατ. ευρώ, κάλυπτε ποικίλες ανάγκες των ποδοσφαιρικών παραγόντων. Η γκάμα ξεκινούσε από την απόκτηση πολυτελών ακινήτων και έφτανε σε μισθοδοσίες ποδοσφαιριστών, κυρίως στη Β΄ Εθνική Κατηγορία. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, οι κλασικές μισθοδοσίες είχαν καταργηθεί και είχαν αντικατασταθεί με κέρδη που αποκομίζονταν από τον παράνομο στοιχηματισμό!

Δεν είναι τυχαίο πως πολλά από τα λεφτά αυτά, που έφθαναν κατά το εισαγγελικό πόρισμα και «σε 1 εκατ. την εβδομάδα», μόνο από ένα στημένο ματς, διοχετεύονταν στην Κύπρο, όπου το κύκλωμα είχε συγκεκριμένο «διαχειριστή». Τα χρήματα «ταξίδευαν» στο νησί σε βαλίτσες, τις οποίες μετέφεραν πρόσωπα υπαράνω πάσης υποψίας, με το αζημίωτο, σε μετρητά, για να κατατεθούν στη συνέχεια σε συγκεκριμένο λογαριασμό που εντοπίστηκε από την έρευνα και αναφέρεται στο πόρισμα με τον αριθμό 5300-57370734 στην εκεί Εμπορική.

Τα ποσά ήταν μεγάλα. Μόνο σε ένα ματς της Β΄ Εθνικής προέκυψε ότι τα κέρδη έφθασαν στις 650.000 ευρώ, ενώ σε παίκτες και διαιτητές που ήταν στο «κόλπο» μοιράζονταν ποσά από 100.000 ευρώ και πάνω, ανάλογα με τη βαρύτητα του αγώνα, την κατηγορία και τις συνθήκες του παιχνιδιού.

Τα μεγάλα ποσά κερδίζονταν από τις λεπτομέρειες. Δηλαδή, όχι από το ποια ομάδα θα χάσει ή θα κερδίσει, αλλά από την «πρόβλεψη» του τελικού σκορ, του χρονικού σημείου που θα σκοράρουν οι ομάδες, του αποτελέσματος στο ημίχρονο κ.λπ. κ.λπ. Ανάλογες της «προσφοράς» ήταν και οι «αμοιβές» προπονητών και παικτών, καθώς, όπως προέκυψε, άλλα χρήματα έπαιρναν αυτοί που χρειαζόταν να έχουν μειωμένη απόδοση κατά 90% και άλλα οι παίκτες που «έπρεπε» να μείνουν στον πάγκο.
 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου