15/6/11

Κουκουλοφόροι.Δηλώσεις κομμάτων και ΕΛ.ΑΣ




ΚΚΕ

Για μια ακόμα φορά επιστρατεύτηκε η προβοκατόρικη δράση των κουκουλοφόρων και των ΜΑΤ, για να ασκηθεί τρομοκρατία κατά του λαού, για να καλυφθεί η επιτυχία της πανεργατικής απεργίας, οι μεγαλειώδεις διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ και οι μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις", τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Κατηγορεί την δε την κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι "η ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση και στους μηχανισμούς του κράτους" και προσθέτει ότι ο λαός δεν πρέπει να φοβηθεί, αντίθετα πρέπει να απαντήσει στα τρομοκρατικά διλήμματα και κάθε είδους προσπάθεια εκφοβισμού με πιο αποφασιστική οργάνωση της ταξικής πάλης, συνοδευόμενη με πολιτικό ιδεολογικό απεγκλωβισμό από τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ.

"Ο λαός τώρα πρέπει να εμπιστευτεί τη δύναμή του. Υπάρχει λύση με ΚΚΕ ισχυρό και οργανωμένο λαό", καταλήγει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του.

 ΛΑΟΣ
"Τα ερωτήματα που ηγέρθησαν από την προβολή κάποιων σκηνών από τα τηλεοπτικά δίκτυα σχετικά με τη συγκέντρωση λοστών από πολίτες υπό το βλέμμα αστυνομικών, πρέπει να απαντηθεί με σαφήνεια και κατηγορηματικό τρόπο.Διαφορετικά η οποιαδήποτε ερμηνεία μπορεί να λειτουργήσει ως λάδι στη φωτιά".

ΣΥΡΙΖΑ

Την απόπειρα προβοκάτσιας που επειχείρησαν και επιχειρούν ανεπιτυχώς κύκλοι του τρομοκρατημένου συστήματος εξουσίας στην Πλατεία Συντάγματος καταγγέλει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, καταγγέλλει την παρουσία δεκάδων ασφαλιτών με κουκούλες που συνεργαζόμενοι με αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να διαλύσουν τους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που για άλλη μια φορά κατέκλυσαν ειρηνικά το Σύνταγμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η μαζική ειρηνική πορεία του λαού δεν προβοκάρεται και επιρρίπτει την ευθύνη στην κυβέρνηση λέγοντας ότι στο δίλημμα βία ή δημοκρατία, επιλέγει τη βία.

Σάλος από φωτογραφίες στο διαδίκτυο
Ερωτηματικά έχουν προκαλέσει φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και στις οποίες εμφανίζονται άτομα αγνώστων στοιχείων να μεταφέρουν καδρόνια μέσα σε καρότσια σούπερ μάρκετ, παρουσία αστυνομικών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.real-democracy.gr, άγνωστοι μετέφεραν καδρόνια υπό το βλέμμα αστυνομικών στο προαύλιο του Ζαππείου. Οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας υποστηρίζουν ότι οι συγκεκριμένες φωτογραφίες ελήφθησαν λίγη ώρα πριν από τη σημερινή συγκέντρωση.

Φήμες για αστυνομικό - κουκουλοφόρο
Οργιάζουν οι φήμες στο Διαδίκτυο, με αναρτήσεις Αγανακτισμένων από το Σύνταγμα, ότι κουκουλοφόρος που εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από διαδηλωτές, αποκαλύφθηκε πως ήταν αστυνομικός.

Με αναρίθμητες αναρτήσεις στο Διαδίκτυο, Αγανακτισμένοι του Συντάγματος, διατηρούν την έντονη φημολογία που θέλει κουκουλοφόρο, ο οποίος ακινητοποιήθηκε από Αγανακτισμένους, να επιδεικνύει, τελικώς, αστυνομική ταυτότητα.

Αλλες αναρτήσεις αναφέρουν ότι ομάδες κουκουλοφόρων επιτέθηκαν εναντίον των Αγανακτισμένων, σπάζοντας τα πανώ τους, ώστε να χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια τα ξύλα, ως όπλα επίθεσης.

Οι εξηγήσεις της ΕΛ.ΑΣ.
Για το περιστατικό με τα ρόπαλα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Αθανάσιος Κοκκαλάκης με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, έκανε λόγο για επιχείρηση αστυνομικών της ασφάλειας, οι οποίοι μεταφέρουν τα ρόπαλα, ενώ οι υπόλοιποι είναι αστυνομικοί της μονάδας Αποκατάστασης Τάξης που συνέδραμαν στην επιχείρηση.

Οπως δήλωσε ο κ.Κοκκαλάκης, το πρωί συνελήφθη ένας αλλοδαπός, ο οποίοε προσπάθησε να κρύψει τα ρόπαλα σε έναν θάμνο κοντά στο Παναθηναϊκό Στάδιο με σκοπό να χρησιμοποιηθούν την ώρα των επεισοδίων. Εις βάρος του αλλοδαπού σχηματίστηκε δικογραφία.

Οσον αφορά τις φήμες για τον αστυνομικό - κουκουλοφόρο, ο κ.Κοκκαλάκης δήλωσέ ότι δεν έχει προκύψει από πουθενά κάτι τέτοιο.

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία "σχετικά με φωτογραφία και μαγνητοσκοπημένο υλικό που προβλήθηκε στο σημερινό (15-06-2011) τηλεοπτικό και ηλεκτρονικό τύπο, που απεικονίζει αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, πίσω από τους οποίους παρευρίσκονται άτομα με πολιτική περιβολή που έχουν καλυμμένο μέρος του προσώπου τους", τονίζει τα εξής:

"Πρόκειται για φωτογραφία και μαγνητοσκοπημένο υλικό που δεν αφορά τη σημερινή συγκέντρωση διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας, καθ' όσον τόσο οι αστυνομικοί, όσο και τα άτομα με πολιτική περιβολή φέρουν χειμερινή στολή και ενδυμασία αντίστοιχα.Οι αστυνομικοί που υπηρετούν σε Υπηρεσίες Ασφαλείας φέρουν πάντα πολιτική περιβολή.Στις περιπτώσεις που εκ των πραγμάτων επιβάλλεται η χρήση δακρυγόνων ουσιών προς απώθηση των επιτιθέμενων είναι πιθανό να καλύπτουν μέρος του προσώπου τους, προκειμένου να προστατευθούν από τις ουσίες αυτές".

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου