4/5/11

TEDx Athens




Τι σημαίνει TED; Πρόκειται για μια ετήσια παγκόσμια εκδήλωση, που συγκεντρώνει σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της Tεχνολογίας, της Ψυχαγωγίας και του Design, από πολλά σημεία του πλανήτη, με στόχο να μοιραστούν μαζί με το κοινό το μεγαλύτερό τους πάθος: τις ιδέες, τα οράματα και τα επιτεύγματά τους.

Το «TED» - από τα αρχικά των λέξεων Technology, Entertainment και Design - αντιπροσωπεύει τρεις μεγάλες θεματικές ενότητες, που σε συλλογικό επίπεδο, μπορεί να καθορίσουν το ίδιο μας το μέλλον.

Στην πράξη, η εκδήλωση αυτή έχει ακόμα μεγαλύτερο εύρος, αφού οι ιδέες που παρουσιάζονται, έχουν εφαρμογή σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Οι μέχρι τώρα συμμετέχοντες, την έχουν χαρακτηρίσει ως «την απόλυτη εμπειρία για την καρδιά και το μυαλό» καθώς και «ένα συναρπαστικό ταξίδι στο μέλλον».

Με κεντρικό σλόγκαν "ιδέες που αξίζει να διαδοθούν" το TEDx είναι ένα πρόγραμμα τοπικών και αυτόνομα οργανωμένων εκδηλώσεων, στις οποίες το κοινό μοιράζεται μια εμπειρία παρόμοια με αυτή των επίσημων TED.

Το TEDx Πρόγραμμα ξεκίνησε το Μάιο του 2009 και μέσα σε 18 μήνες έχουν διοργανωθεί πάνω από 1000 εκδηλώσεις TEDx σε όλο το κόσμο, από τη Παταγονία μέχρι την Κίνα και από την Σουηδία μέχρι την Νότιο Αφρική.

Το TEDxAthens είναι μια από τις πρώτες 20 εκδηλώσεις που πήραν άδεια από το TED τον Μάιο του 2009 και έχει σαν στόχο να αναπτύξει και να μεταδώσει την εμπειρία TED στην Αθήνα.

Η πρώτη εκδήλωση του TEDx Athens πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2009.Η δεύτερη στις 26 Νοεμβρίου 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου