21/5/11

Τα ‘ρπαξαν οι προστάτες μας! Βρε ούστ…


Η ΕΙΔΗΣΗ
Αντιμέτωπα με τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας, τελεσθείσας από υπαλλήλους, και της απόπειρας εκβίασης είναι τα τρία στελέχη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) που συνελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας.

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, ηλικίας 48, 48 και 45 ετών, αντίστοιχα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων για απόπειρα εκβίασης επιχειρηματία στην περιοχή του Αιγάλεω.


Η ΣΚΕΨΗ
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό τον τελευταίο καιρό. Όσο και να λέμε ότι «κακοί υπάρχουν παντού», σε υπηρεσίες σαν και αυτήν τα «κρούσματα» θα έπρεπε να ήταν σχεδόν ανύπαρκτα. Θα έπρεπε να μιλάμε για ένα Σώμα αδιάφθορων ανθρώπων, όπου και ένας μόνο να πιανόταν για παράβαση καθήκοντος, εκτός υπηρεσίας θα έπρεπε να τεθούν αμέσως και εκείνοι που τους επέλεξαν για πρόσληψη.

Σε ένα Σώμα Αδιάφθορων, η επιλογή εκείνων που θα το στελεχώσουν είναι το «άλφα» και το «ωμέγα». Πρέπει να γίνεται από ικανότατους και αψεγάδιαστους ανθρώπους, οι οποίοι και θα έχουν την ευθύνη, σε τακτά χρονικά διαστήματα, να ελέγχουν πολύ αυστηρά αυτό το Σώμα επίλεκτων. Και ένας, έστω, επίορκος υπάλληλος του ΣΔΟΕ, είναι ράπισμα στην αξιοπιστία που πρέπει να έχει το Σώμα, και που τώρα δεν την έχει. Όποιου Έλληνα και αν ζητήσεις τη γνώμη για το ΣΔΟΕ, θετικά λόγια δεν θα ακούσεις.

Πρόκειται για ένα ακόμα «οικοδόμημα» που, στη σύγχρονη Ελλάδα των πολλαπλών κρίσεων, έχει καταρρεύσει. Είναι μία ακόμα φραγή στην απονομή της Δικαιοσύνης, που τόσο λαχταρούν να γευτούν επιτέλους οι απλοί, καθαροί, και πολύ ταλαιπωρημένου ως εκ τούτου, πολίτες αυτού του τόπου.

Όποιοι διάλεξαν, λοιπόν, αυτούς τους ανθρώπους, εάν και όταν αποδειχτεί η ενοχή τους (και εδώ, όντως, ζηλεύουμε την… ταχύτητα της αμερικανικής δικαιοσύνης), θα πρέπει την ίδια στιγμή να πάνε σπίτι τους. Αν βέβαια διέθεταν ψήγμα αξιοπρέπειας, θα έπρεπε να το είχαν κάνει ήδη, ανεξαρτήτως της όποιας δικαστικής έκβασης της υπόθεσης…
 Πηγή: aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου