19/5/11

Άλλοι φταίνε, άλλοι πληρώνουν...


Την Κυριακή το πρωί βρέθηκα στο Λουτράκι. Κάθισα σε ένα παραλιακό Καφέ να απολαύσω, συνοδεία ενός διπλού εσπρέσο, το διάβασμα των εφημερίδων. Στα διπλανά τραπέζια παρέες, κυρίως ηλικιωμένων, συζητούσαν και θέλοντας και μη άκουγα. Κυρίαρχο θέμα, η εγκληματικότητα στην Αθήνα. Όλοι είχαν ένα περιστατικό να διηγηθούν. Μια θεία που της άρπαξαν την τσάντα και έπεσε κάτω σπάζοντας τη λεκάνη, ένα πορτοφόλι που έχασαν μέσα στο τρόλεϊ, τα παιδιά που πλέον δεν τα αφήνουν να παίξουν ασυνόδευτα στη γειτονιά. Δυστυχώς δεν άκουσα γνώμες. Κάποιον να πει, μα τι στην ευχή κάνει η κυβέρνηση, τόσο ανίκανη είναι;



Μεγάλο θέμα που ξυπνάει και διεγείρει τα συντηρητικά ανακλαστικά. Πώς να εξηγήσεις ότι πόλεμοι, φτώχεια, καταπίεση, ανεργία, δημιουργούν μεταναστευτικά ρεύματα προς την Ευρώπη που δύσκολα μπορεί να ανακοπούν από μία μόνο χώρα, αν δεν λυθούν οι αιτίες που οδηγούν αυτούς τους απελπισμένους ανθρώπους στη μετανάστευση. Μετανάστευση που αποκτά πλέον διαστάσεις και για τα Ελληνόπουλα, που τελειώνουν τις σπουδές τους και ψάχνουν μια ευκαιρία στον ανεπτυγμένο κόσμο.

Ερώτημα: Αυτοί που έσφαξαν αυτόν τον άτυχο πατέρα στην πλατεία Βικτωρίας ήταν δυστυχισμένες ψυχές που ήρθαν να ζήσουν σε καλύτερες συνθήκες; Αυτά τα κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών και πορνείας που γέμισαν την Αθήνα δικαιούνται της αλληλεγγύης μας; Και εν πάση περιπτώσει όλος αυτός ο κόσμος που δεν μπορεί πλέον να απορροφηθεί σε κάποια δουλειά, καθώς δουλειές δεν υπάρχουν ούτε για τους Έλληνες, τι θα κάνει όταν δεν θα έχει χρήματα ούτε για ένα κομμάτι ψωμί;

Πώς στην ευχή μπορούμε να πείσουμε τα θύματα της εγκληματικότητας να δείξουν κατανόηση και ανοχή;

Η Αριστερά για λόγους ουμανισμού κάνει πολλά για τους μετανάστες. Οφείλει όμως να κάνει άλλα τόσα για τους Έλληνες που πληρώνουν το τίμημα της ανυπαρξίας σοβαρής πολιτικής από αυτούς που κυβερνούν. Είναι άδικο αυτοί που έχουν την ευθύνη γι' αυτό το χάλι να αποφεύγουν το πολιτικό κόστος και να το αναλαμβάνουν, σχεδόν όλο, αυτοί που δεν έχουν κυβερνήσει ποτέ. Αν ρίξουμε μια ματιά στην ανάλυση της ψήφου των Ελλήνων κατά ηλικία, στις ηλικίες από 60 χρόνων και πάνω, ο ΣΥΡΙΖΑ, συγκεκριμένα, έχει ποσοστό 1%!

Πως τα καταφέρνουν; Ειδικά το ΠΑΣΟΚ έχει μεγάλη εμπειρία από τις αντιδράσεις του μέσου όρου του Έλληνα πολίτη - ψηφοφόρου. Έχει κάνει τέχνη την πολιτική τού φαίνεσθαι και φορτώνει με τη βοήθεια των ΜΜΕ το κόστος αλλού. Τι θα συμβεί από τα μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Παπανδρέου και την εφαρμογή τους ανέλαβε ο κ. Πάγκαλος; Στην καλύτερη περίπτωση, η εγκληματικότητα του κέντρου θα μετακομίσει στην περιφέρεια της πόλης.

Στο θέμα των ναρκωτικών δεν υπάρχει καμία πολιτική από την κυβέρνηση και τώρα θεωρεί πως με μερικά κέντρα αποτοξίνωσης και χορήγησης μεθαδόνης θα περιορίσει το πρόβλημα. Στους κάθετους δρόμους του ΕΜΠ λειτουργούν μέρα - μεσημέρι, φόρα παρτίδα, λαϊκές αγορές ηρωίνης! Κάποια εξαρτημένα πλάσματα, αμέσως μετά τη χρήση, τεζάρουν στο γκαζόν του κήπου μπροστά στο Μουσείο. Τρομερό! Ένα από τα κορυφαία μουσεία του κόσμου, με χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά, έχει περικυκλωθεί από εμπόρους ναρκωτικών και δεν αντιδρά κανείς. Θυμάμαι το ΟΚΑΝΑ στην 3η Σεπτεμβρίου, όπου μέσα υποτίθεται προσέφερε υπηρεσίες απεξάρτησης και έξω τα βαποράκια πουλούσαν την πραμάτεια τους! Σοβαρή πολιτική κατά των ναρκωτικών χωρίς σοβαρό σχέδιο επανένταξης στην αγορά εργασίας αυτών των ανθρώπων δεν μπορεί να υπάρξει. Δεν το κατανοούμε ή δεν μας ενδιαφέρει και κατά συνέπεια μένουμε στον φαύλο κύκλο όπως σε όλα.

Αν δεν σταματήσουμε να παίζουμε το παιχνίδι αυτής της ανίκανης κυβέρνησης, αν δεν καταδείξουμε το πρόβλημα και δεν τολμήσουμε να προτείνουμε σοβαρές και εφαρμόσιμες λύσεις, αυτοί θα καταστρέφουν και εμείς θα χρεωνόμαστε το πολιτικό κόστος. Κρίμα και κυρίως άδικο.

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου